Vad är Pu-Erh Te?

Du kanske har hört talas om tesorten Pu-Erh, men vet du vad det är för något?

Pu-Erh är ett slags årgångste från Yunnan i Kina som görs på stora teblad. Efter plockning får tebladen oxidera en liten stund. Sedan pressas teet ihop till stora kakor, paketeras och läggs för lagring.

Pu-Erh Te från Yunnan i KinaVanligaste lagringstiden för Pu-Erh är ett år. Men det finns sorter som lagras betydligt längre. Ett Pu-Erh oxiderar långsamt under hela lagringstiden.

När du brygger Pu-Erh får du ett mörkt te. Nästan svart. Det smakar kraftigt och drar åt jord eller jordkällare. Pu-Erh är inget som jag personligen uppskattar men det finns många teälskare som inte håller med mig.

About these ads
Det här inlägget postades i Pu-Erh, Tillverkning av te. Bokmärk permalänken.