Gult te

Gula teer är fantastiskt vackra och goda, men tyvärr väldigt ovanliga. Kanske för att tillverkningen är komplicerad. Gult te är liksom oolong bara delvis oxiderat. Temästaren behöver både instinkt och kunskap för att stoppa oxidationen i rätt ögonblick.

Genom att gult te får oxidera försvinner den grässmak som annars kan finnas i grönt te. Men alla nyttiga näringsämnen finns kvar. Tiden som gult te får oxidera ligger någonstans mellan grönt te och oolong.

Gult te var länge ett privilegium för buddhistmunkar på grund av dess stimulerande effekt. Du bereder gult te lite lägre temperatur än oolong, 75-80 grader. Låt det dra mellan en och tre minuter. Vill du prova gult te hittar du det hos E-tea Tehandel.

Gult te - Yellow Tea Kekecha

Gult te - Yellow Tea Kekecha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s