Gojibär – en nyttig smaksättare till te

Det är inget nytt med smaksatt te. Här i Sverige är det svarta teet vanligast, men smaksatt grönt te och rooibos är det som ökar mest.

En växande trend är att smaksätta grönt te med nyttiga superfrukter som t.ex. goji, havtorn och blåbär. Hälsosamt grönt te blandat med nyttiga superfrukter är en given succé.

Gojibär på buskeGoji är en buske som växer vilt i Kina. Bären har torkats och använts som näring i tusentals år. Under senare år har många forskare fördjupat sig i vad som är så nyttigt med gojibär.

Gojibär innehåller 19 olika aminosyror, varav åtta är livsnödvändiga. Det finns ingen annan växt som kan mäta sig med det. Vidare så innehåller det speciella polysackarider som stärker immunförsvaret. Och för att avsluta näringsläran så innehåller gojibär mer c-vitamin än apelsin och flera olika antioxidanter.

Grönt te med Goji och GranatäppleFör att få ut mest näring så är det säkert bäst att äta gojibär som de är. Men tillsammans med ett nyttigt grönt te kan väl inte heller vara fel?