Tekula. Bra eller dåligt?

Det bästa sättet för att bereda te är med en tekanna. Tebladen har gott om plats att simma omkring och ge smak åt vattnet och alla goda aromer frigörs.

Tekula 6,5 cmEtt alternativ till tekanna kan vara en tekula. Eller tetång som det också kallas. Speciellt om du bara ska brygga en kopp till dig själv. Men det är viktigt att välja rätt sort. Och i det här fallet är det faktiskt storleken som räknas.

Ett exempel på en dålig tekula är ”Idealisk” från IKEA där diametern är inte mycket mer än tre centimeter. Hur ska ett teblad av hög kvalitet kunna ”veckla ut sig” inne i en proppful minitesil? Det är som att lägga sig själv i en barnspjälsäng och hoppas på en god natts sömn.

Nej. En bra tekula har en diameter 6,5 centimeter. Den är rostfri och ”kniper ihop” bra. Och om du doserar med en lagom mängd te så nås alla tebladen av tevattnet. Vanligtvis säljer tebutiker denna som en tesil för tekanna, men det är den här storleken du ska använda för din tekopp.

Mitt tips till dig är ett köpa dig en tekula på 6,5 centimeter och låta dina små tekulor förpassas till ”tekulornas himmel”.

Annonser