Koka Te med iPhone, iPad och Android

Som du kanske vet är temperaturen viktig när du kokar te. Speciellt för grönt te, vitt te och oolong. Alltför varmt vatten kan förstöra teet och smaken blir besk. Fast egentligen är det mer korrekt att säga brygga te än att koka te. För brygger du grönt te, vitt te eller oolong ska vattnet inte koka.

Tiden är viktig när du kokar te

Men det är lika viktigt med rätt tid som rätt temperatur när du kokar te. Låter du ditt te dra för kort tid smakar det för lite. Och låter du det dra för länge blir det beskt. När jag kokar te använder jag en äggklocka. Andra tar tiden med sitt armbandsur. Men nu är det 2011 och då är det appar som gäller.

Håll tiden med appar till iPhone, iPad och Android

Timer+ app för iPad och iPhone

Då jag har en iPad provade jag en app som heter Timer+. Den finns både för iPad och iPhone. Och resultatet blev över förväntan. För med Timer+ kan du ställa in flera olika tider. Och dessutom kan du spara dem. Så är ni flera personer som ska dricka olika tesorter håller du ändå enkelt ordning på tiden. Du har en tid för grönt te, en för svart te och en för oolong osv. En begränsning är dock att du bara kan ställa in hela minuter.

 

Tibetanska Tingsha klockorJag har också kokat te med en app som heter Zazen timer. Den är gratis precis som Timer+. Zazen timer är avsedd för meditation så alarmsignalen är i form av en Tibetansk Tingsha-klocka. Mycket behagligt. Det skänker en passande meditativ känsla när du kokar grönt te och vitt te. Du laddar ned Timer+ och Zazen timer från iTunes Store.

Har du en Android-telefon kan du koka te med en app som heter Tea Timer, eller en som heter Tea Time. Jag har ingen egen erfarenhet av dem, men om du har det får du gärna skriva en kommentar om dem. Du kan ladda ned Android-appar från Android Market.

Enkelt att koka te från E-tea Tehandel

Tid och temperatur för olika tesorter är ett kapitel för sig. Men köper du te från E-tea tehandel är bryggtid och temperatur angivet både på webbplatsen och på te-förpackningen. Så tillsammans med din app är det enklare än någonsin att koka te.

 

Annonser