Vitt te

Vitt te har en finstämmig och vacker smak som du inte hittar i något annat te. Mild, sötaktig och fräsch. Dessutom är vitt te den nyttigaste tesorten som du kan dricka.

Vitt te innehåller nyttiga antioxidanter

Vitt te är det nyttigaste teet du kan dricka, för det bearbetas inte lika mycket som andra teer. Dessutom består det bara av toppskott och unga teblad. Därför innehåller vitt te mer antioxidanter och andra nyttiga näringsämnen.

Vitt te innehåller liksom grönt te antioxidanderna vitamin C och vitamin E. Men framför allt så innehåller grönt och vitt te fenolföreningar som catechin. Dess antioxiderande effekt är tio gånger så effektiv som C-vitamin eller betakaroten. Det gör vitt te till en självklar dryck bland superfruits och superfood.

Vitt te ger mer smak vid lång tid och låg temperatur

Det nästan ofärgade teet har en naturlig smak. Bered det mellan 70 och 80 grader i 3-8 minuter. Vid låg temperatur kan du låta det dra längre för att få ut mer smak. Du kan med fördel använda dig av samma teblad för två till tre bryggningar.

Silver Needles från Fujianbergen i Kina

Vitt te kommer från Fujianbergen i Kina. Det finaste vita teet består av teblad som inte slagit ut. Små fjuniga knoppar som kallas för Silver Needles. De vita knopparna plockas tidigt på morgonen under några få veckor på våren och torkas sedan i solen. Vitt te har funnits i Kina sedan långt före Kristus, men i Europa är det fortfarande ovanligt.

En av de mest förekommande vita tesorterna är White Pai Mu Tan. Det är ett te som innehåller knoppar och de två yngsta tebladen. Det smakar med än vitt te som bara innehåller knoppar. Tefakta har en skrivit en bra artikel om Pai Mu Tan vitt te.

Vitt te - Yunnan Special
Annonser

2 reaktioner till “Vitt te”

Kommentarer inaktiverade.

Grönt Te, Vitt Te, Rooibos, Chai Te, Yogi Te och Oolong

%d bloggare gillar detta: